kopernika.pl
Poniedziałek, 06.09.2010, 07:18:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Maile rocznikowe zostaly zaktualizowane - czytajcie w dzialach roku na ktorym sa Wasze watki grupowe (rok wyzej i nowy adres)

Forum   Samorząd CMUJ Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomoc materialna na rok akademicki 2010/2011  (Przeczytany 549 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tece
Samorząd
*

Nie wkurzaj mnie....

« : Piątek, 30.07.2010, 12:31:50 »

No to zaczynamy jazdę..........   Grin

Szanowni państwo

Przesyłam informacje ogólne na temat pomocy materialnej na nadchodzący rok akademicki.
Jeżeli pojawią się jakiekolwiek pytania...będę odpowiadał (jednak z racji wakacji proszę o wyrozumiałość w czasie ponieważ nie witam tu tak często jak w czasie roku akademickiego) Proszę również innych poinformowanych na udzielanie się  Smiley

Świadczenia pomocy materialnej

Postanowienia ogólne.

Student Uniwersytetu Jagiellońskiego może ubiegać się o stypendium w formie:
1)   stypendium socjalnego;
2)   stypendium specjalnego dla osób niepełnosprawnych;
3)   stypendium za wyniki w nauce;
4)   stypendium za wyniki w sporcie;
5)   stypendium na wyżywienie;
6)   stypendium mieszkaniowego;
7)   zapomogi.

Wszelkie niezbędne wnioski składane prze studenta ubiegającego się o pomoc materialną ze strony Uniwersytetu Jagiellońskiego muszą być złożone w wersji papierowej w określonym terminie w sekretariatach podstawowych jednostek organizacyjnych naszej uczelni (tj. Wydział Lekarski do swojego dziekanatu do p. Duszy, Wydział Farmaceutyczny do swojego dziekanatu do p. Sedelini a Wydział Nauk o Zdrowiu do swojego) Wniosek w wersji papierowej należy złożyć po uprzednim wypełnieniu wniosku w wersji elektronicznej na stronie www.usosweb.uj.edu.pl.

Terminy:
Stypendium socjalne, stypendium mieszkaniowe oraz stypendium na wyżywienie
      semestr zimowy – 30 wrzesień
      semestr letni     – 31 stycznia
Stypendium naukowe i stypendium za wyniki w sporcie – 20 październik
Stypendium specjalne dla osób niepełnosprawnych         - 30 września

Stypendium specjalne dla osób niepełnosprawnych, stypendium za wyniki w nauce oraz stypendium za wyniki w sporcie przyznawane są na okres 9 miesięcy.(zmiana: NIE na 10!!)
Pozostałe przyznawane są na okres semestru (wyjątek stanowią zapomogi o które można ubiegać się zawsze). Po tym czasie należy złożyć ponownie wniosek z prośbą o przyznanie świadczenia materialnego.

Stypendium naukowe

Stypendium za wyniki w nauce może otrzymać student, który spełnia wszystkie warunki:
1)   zaliczył rok akademicki
2)   uzyskał w poprzednim roku akademickim średnią ważoną ocen nie niższą niż 4,00
3)   do końca roku akademickiego wypełnił wszystkie warunki do zaliczenia roku studiów na danym kierunku studiów;
4)   jest wpisany na kolejny rok akademicki.

Stypendium za wyniki w nauce otrzymuje 18% najlepszych studentów

Przedziały:
  • I przedział:  4% studentów, nie mniej niż 1 osoba
  • II przedział: 10 % studentów minus osoby, którym przyznano stypendium w I przedziale;
  • III przedział: 18 % studentów minus osoby, którym przyznano stypendium w I i II przedziale.

Stypendium na wyżywienie

Tu tylko dobra rada: osoby, które ubiegają się o stypendium socjalne zawsze niech zaznaczają styp. na wyżywienie, ponieważ w przypadku przyznania stup. socjalnego stypendium na wyżywienie jest przyznawane automatycznie.

Zapomogi

Do zdarzeń, które uzasadniają wystąpienie studenta z wnioskiem o przyznanie zapomogi zalicza się w szczególności: kradzież, pożar, powódź, ciężką chorobę studenta lub członka jego najbliższej rodziny, śmierć najbliższego członka rodziny oraz narodziny dziecka.

Student może otrzymać zapomogę dwa razy w roku akademickim, ale nie za to samo zdarzenie.

Złośnik wprost promieniuje energią, Jest nadpobudliwy i niecierpliwy, tylko Papa Smerf może go uspokoić.
ruda.
Okres międzynapadowy
*

« Odpowiedz #1 : Środa, 01.09.2010, 17:49:52 »

jak wypełniam wniosek na usosie do kogo go kieruję - do Dziekana, czy Komisji Stypendialnej?
kks
Stadium początkowe
*

« Odpowiedz #2 : Sobota, 04.09.2010, 13:18:02 »

Czy w tym roku próg stypendium socjalnego też wyniesie 602 zł/osobę?istnieje jakaś realna szansa na jej wzrost bo nie wiem czy jest sens załatwiania dokumentów? Undecided
tece
Samorząd
*

Nie wkurzaj mnie....

« Odpowiedz #3 : Wczoraj o 19:26:18 »

jak wypełniam wniosek na usosie do kogo go kieruję - do Dziekana, czy Komisji Stypendialnej?
Hmmmmmmmm.......dobre pytanie bo nie mam pojęcia Smiley Zawsze jest tak że pan dziekan przekazuje nam (komisji stypendialnej) swoje uprawnienia...więc może lepiej zaznaczyć że do pana dziekana. Muszę zadzwonić i popytać to dam znać.

A co do progu to niestety nie wypowiadam sie na takie tematy bo potem same kłopoty dla mnie i mojej komisji wychodzą...zresztą próg nie ustalam ja tylko pan dziekan.
Osoby zainteresowane na pewno powinny złożyć wniosek z papierami.

Złośnik wprost promieniuje energią, Jest nadpobudliwy i niecierpliwy, tylko Papa Smerf może go uspokoić.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!